Slimme keuze: kunststofkozijnen!

Nog niet helemaal overtuigd van kunststofkozijnen? Volgens onafhankelijk adviesbureau BKS Schagen hebben kunststofkozijnen de laagste levensduurkosten. Binnen het onderzoek is rekening gehouden met zowel aanschaf- als onderhoudskosten.


Uit onderzoek van BKS Schagen, een onafhankelijk adviesbureau die al 30 jaar meester is in het verstrekken van bouwkundig advies, blijkt dat er grote verschillen bestaan tussen de levensduurkosten van verschillende typen kozijnen. In de tabel hieronder is te zien dat in hun onderzoek materialen én woningtypes zijn meegenomen. ‘De kosten zijn in alle gevallen, dus zowel bij aanschaf als onderhoud, berekend op basis van vierkante meter prijzen uitgaande van een levensduur van 30 jaar. Uitgaande van het prijspeil mei 2020 blijken de totale exploitatiekosten per vierkante meter kozijn gemiddeld voor kunststof zeer gunstig uit te vallen: ten opzichte van geverfd/gebeitst hout is dit 38% goedkoper. Wanneer we dezelfde vergelijking maken tussen houten passief kozijnen en kunststof, is dit verschil zelfs 43%’, aldus de onderzoekers in hun conclusie.

Bij Raadsveld zijn wij al jaren overtuigd van de kwaliteit van kunststofkozijnen. Mocht u vragen hebben over kunststofkozijnen, neem dan gerust contact met ons op! Of kijk op de website van VKG Keurmerk voor het hele rapport: https://vkgkeurmerk.nl/nieuws/onderzoek-bewijst-kunststof-kozijnen-goedkoper-dan-alternatieven/

 

Tabel 1: Gemiddelde levensduurkosten gevelkozijnen (Bron: BKS Schagen)

Laat u inspireren in onze showroom

Ontdek onze passie voor de producten die we bieden en laat u verwonderen door de geweldige eigenschappen van kunststof en aluminium.